За нас


Механа „Стара Рибарица”Механа „Стара Рибарица”, е наследница на легендарната кръчма, на не по-малко колоритния дядо Димитър, с неподражаемите си хайдушки мустаци, с неспокойната си душа-отворена за веселието и за мъдростта на света. На това място, край уютните маси хората често са оставяли тревогите и страховете си, раждали ли са се любови, шеги и мечти. Ние вярваме, че всяко място има свой добър дух. Духът на дядо Димитър със своето невидимо лъчение създава неповторимата аура на всичко наоколо.

Неговите идеи са претворени и доразвити в новопостроената механа” Стара Рибарица”, която първоначално разполага с 50 места. Идеята за кухня, близка до трапезата на баба и дядо, с подправките и вкуса на планината, спечели сърцата на многобройни клиенти-не само от България, а от почти всички континенти. Полученото доверие и увеличаващият се поток гости ни мотивира да изградим и градина със 100 места, където всички членове на семейството да намерят предпочитаното кътче-дали на свежата морава, дали край романтичното водно колело или край искрящата камина. Вечерите в нея неусетно ни връщат към позагубеното усещане за живота като празник.

Поради проявеният интерес за празнуване в комплекс „Стара Рибарица” на официални и неофициални празници и семейни тържества, за удобство на нашите приятели и посетители, решихме да ги изненадаме със самостоятелна зала със 70 места и оригинален интериор. Тук комфортно и дискретно, с близки хора, може да се веселите и да прекарате паметни мигове. Залата може да бъде наета под наем. След красивата вечер в комплекса може да последвате гласа на сърцето си- към близките Гложенски и Троянски манастир или към историческата местност Костина и хижите Вежен, Бенковски и Ехо.